29.07.2022

Din Görevlileri Arası Bilgi Yarışması

2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın’da din görevlileri arası bilgi ve proje yarışmaları düzenlendi. İl Müftülüğü Kur’an Kursu’nda yapılan bilgi yarışmasında, yarışmacılara Türkiye Diyanet Vakfı yayınları ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarının Kur’an ve Hadis ilmine yönelik eserlerinden toplam 60 soru yöneltildi. Komisyonun değerlendirmesi neticesinde, "Bilgi Yarışması"nda İlçemiz Yeni Camii Müezzin Kayyımı Eyyüp Yılmaz birinci olurken Germencik Tekin Mahallesi Camii İmam Hatibi Mustafa Akdeniz ikinci, Bozdoğan Konaklı Mahallesi Tutaç Camii İmam Hatibi Kadir Yıldız üçüncü oldu. Birinci olan yarışmacı Eyyüp Yılmaz, 5 Eylül 2022 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finalinde Aydın İlini temsil edecek.