28.02.2018

SEYFETTİN KOCAOĞLU - 2011 -

1956 yılında Kastamonu’ya bağlı Kirenli Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra Kur’an Kursu’na gitti. Hafızlığını tamamladıktan sonra bir müddet özel Arapça dersleri aldı. Köyünde fahri imam-hatiplik yaptı. 1982 yılında Başkanlıkça açılan sınavlara katıldı ve 1983 yılında Kastamonu İnebolu ilçesinde Merkez Yahyapaşa Camii’nde Müezzin-Kayyım olarak göreve başladı. Buradaki görevi esnasında ortaokulu bitirdi. 1987 yılında İstanbul/Sarıyer ilçesine Müezzin-Kayyım olarak naklen atandı. Buradaki görevi esnasında önce Lise sonra İmam-Hatip Lisesini açıktan okuyarak tamamladı ve girdiği üniversite sınavlarında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Meslek Yüksek Okulunu dereceyle bitirerek aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesine dikey geçiş yaptı. 1997 yılında İlahiyat Fakültesini bitirdi ve aynı sene açılan İlçe Müftülüğü sınavında başarılı olarak 1998 yılında Bitlis/Mutki ilçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 2002 – 2011 yılları arasında Isparta Şarkikaraağaç İlçe Müftüsü olarak görev yaptıktan sonra 2011 yılı Kasım ayında Aydın İli Köşk İlçesine naklen atandı. Halen Köşk İlçe Müftüsü olarak görev yapmakta olan Seyfettin KOCAOĞLU evli ve 3 çocuk babasıdır.