29.05.2024

4-6 YAŞ KUR’ÂN KURSU KAPANIŞ PROGRAMI

Çarşı mahallesi 4-6 yaş Kur’ân Kursu kapanış programı yapıldı. Adnan Menderes İlkokulu konferans salonunda yapılan program İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 4-6 yaş öğrencilerimizden Ali Sabri Sakın’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında İlçe Müftüsü Nuri İlkatmış açış konuşması yaptı.
4-6 yaş Kur’ân Kursu öğrencilerinin Kur’ân-ı Kerim, şiir, semazen, piyes, ilahi sunumu yaptığı programda konuşan İl Müftüsü Hasan Güneş: “"Diyanet İşleri Başkanlığımızca açılan Kur’an kurslarımızda, Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğretimi yanında birlik ve beraberlik, bir arada yaşama ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi gibi milli ve manevi değerlerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Kurslarımızda eğitim alan çocuklarımız, sevgi, saygı, yardımlaşma, iyilik, adalet, sorumluluk, doğruluk ve sabır gibi İslam dininin temel değerlerinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim'i ses ve şekil olarak öğrenmektedirler.
Sevgili Peygamberimiz: “Hiçbir baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha kıymetli bir miras bırakmamıştır.” buyurmaktadır. Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras, onların minik yüreklerine yerleştireceğimiz Allah ve Peygamber sevgisidir.” dedi.
Programa Köşk Kaymakamı Tuğba Polat, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Köşk Jandarma Komutanı Akan Şahin, Köşk Emniyet Müdürü İsa Yılmaz, Köşk Müftüsü Nuri İlkatmış, Köşk Halk Eğitim Müdürü Zülfü Öztek, öğrenci velileri, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.