26.01.2024

HAFIZLIK MERASİMİ

Köşk İlçesi Ahatlar Mahallesinde Muhsin Akbaş'ın oğlu Ali Arda Akbaş için hafızlık icazet merasimi düzenlendi. Merasime ilçe müftüsü Nuri İlkatmış, Köşk Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu öğrencileri, hocaları, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Köşk Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu mezunlarından Ali Arda Akbaş kurs öğrencilerimizin tekbirleri eşliğinde evinden alınarak camiye girdiler. Tekbirler eşliğinde mihraba gelen Akbaş, kısa surelerin tilavetini gerçekleştirdi. Programda konuşan ilçe müftüsü Nuri İlkatmış: “Asıl gaye Kur’ân-ı anlamak ve yaşamaktır. Hafızlar, mukaddes kitabı sadece dillerinde değil, gönüllerinde de taşırlar. Hafızlar, Kur’ân aşığı insanlardır. Onlar gönüllerini Kur’ân-ı Kerim ile cilalayıp zihinlerini Kelamullah’la süslerler. Hafızlık, bir gönül işidir. Kur’ân’ın sevgisini iliklerine kadar hissetmektir. Hafızlık Kur’ân’la anılmak, Allah’a dost olmaktır. Rabbim her aileye bir hafız nasip eylesin.” dedi.
Cuma namazından sonra yapılan ikramla program son buldu.