09.02.2024

KÖŞK MÜFTÜSÜNDEN 4-6 YAŞ KUR'AN KURSLARINA ZİYARET

İlçe Müftüsü Nuri İlkatmış, Köşk İlçemizde eğitimine devam eden 4-6 yaş aralığındaki çocukların eğitim gördüğü Kur’an kurslarını ziyaret ederek öğreticilerden yapılan eğitim hakkında bilgi aldılar. Müftü İlkatmış, “Eğitim ve öğretim doğumdan ölüme kadar devam eden bir süreçtir. 4-6 yaş arası ise eğitim sürecinin temellerinin atıldığı ve karakter oluşumunun belirlendiği önemli bir zaman dilimidir. Bu anlamda, yapılan bu hizmeti çok değerli ve anlamlı buluyorum.” dedi.
4-6 yaş Kur’ân Kursumuzda milli birlik ve beraberlik, bir arada yaşama ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi; sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi, vatan, millet, bayrak gibi milli ve manevi değerlerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Çocuklarımız sıcak bir ortamda sosyal imkânlarla hem okumakta hem de eğlenmektedirler.
Kursumuzda sarmal eğitimden yararlanılarak hazırlanan özel eğitim kitaplarından dersler işlenmektedir. (Sarmal eğitim: Sarmal öğrenmede yeni öğrenilecek konular, önceki öğrenmelerle ilişkilendirerek ve temel konuyla bağ kurularak işlenir. Öğrenme konularının yeri ve zamanı geldikçe ardışık eğitim durumlarında tekrar tekrar öğrenilmesini esas alan yaklaşımdır.)
Kursumuzda Reggio Emilia yöntemine göre hazırlanmış kitaplarla çocukların bilgi ve becerileri geliştirilmeye çalışılmaktadır. (Reggio Emilia sistemi: Eğitimin amacı; büyüme sürecindeki çocuğun gelişimini engelleyen “duvar”ın ortadan kaldırılmasıdır. Bu yaklaşıma göre çocuk, teoriler geliştiren, verileri elde etmede ve hipotezler oluşturmada kendi yolları olan bir bireydir.)
Kursumuzda Montesorri eğitim sistemine göre hazırlanmış özel eğitim kitaplarından yararlanılarak çocuklarda özgüven, işbirliği, etik, sosyal sorumluluk ve empati gibi becerilerin geliştirilmesi hedeflenmektedir. (Montesorri sistemi: Montessori eğitim felsefesinde çocuğun kendine yeterli bir birey olabilmesi hedeflenerek çocuğun bireysel özelliklerinin mümkün olabilecek en üst seviyede geliştirmesini hedefler. Montessori felsefesinin özünde mutlu ve üretebilen bireyler yetiştiren bir yaşam eğitimi bulunur.)
Kursumuzda Scamper eğitim sistemine göre hazırlanmış özel eğitim kitaplarından yararlanılmaktadır. (Scamper: tek bir nesnenin ele alınarak, daha önceden belirlenmiş olan adımlar üzerinden, o nesne hakkında beyin fırtınası yapılmasıdır.)
Sizleri de ziyaretimize bekliyoruz.
İrtibat telefon: 0256 461 39 32