06.12.2018

2018 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLANDI

Kuşadası İlçe Müftülüğü tarafından, 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle 22 Kasım Perşembe günü saat 20.00’de Kuşadası Ticaret Odası Konferans Solunu’nda bir program düzenlendi. Gerçekleştirilen programa Muğla İl Müftüsü İbrahim ÖCÜT konuşmacı olarak katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası için, “Peygamberimiz ve Gençlik” teması seçildi. Mevlid-i Nebi Haftası konferans programına, Kuşadası Kaymakamı Sadettin YÜCEL, Aydın Vali Yardımcılığından Emekli ve Eski Kuşadası Kaymakamı Musafa AYHAN Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Remzi ÇENGEL, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet ŞENGEL, Söke Müftüsü Ahmet YAYLA, Çine İlçe Müftüsü Mehmet ATAY, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü İbrahim ATAMAN, Malmüdürü Kemal ÇEVNİ, Liman Başkanı Yaşar KARABACAK ve Kurum Müdürleri, STK Başkan ve Temsilcileri ile Din Görevlilerimiz ve Kur'an Kursu Öğreticilerimiz ve vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra, Türkmen Camii İmam Hatibi Ömer YILDIRIM Kur'an-ı Kerim tilavet etti. Haftanın açılış programında konuşan Kuşadası İlçe Müftüsü Vehbi AKŞİT, Hz. Peygamber (a.s.)'a vahiy dokunduğunda etrafını aydınlattığını, İslamı tebliğde genç sahabilerden istifade ettiğinden bahsetti. Kuşadası Kaymakamı Sayın Sadettin YÜCEL, "Eşref-i Mahlukat olarak yaratılan insanın son sürüm olduğunu, Peygamberimizin örnek ahlakı ile, insanlara rehber olduğunu" anlattı. Programa konuşmacı olarak katılan Muğla İl Müftüsü İbrahim ÖCÜT, bu hafta vesilesiyle yeniden Peygamber Efendimizi (a.s.) anmaktan ziyade anlamanın öneminden, O’nun (a.s.) rol model oluşunu hayatımıza ne ölçüde yansıtabildiğimizden söz etti. ÖCÜT, İslam mesajının kültürel kodlarımızla beslenerek, günümüze yansımalarından örnekler verdi.

Program çiçek ve hediye takdimiyle sona erdi. Programa katılanlara gül ve kitap hediye edildi.

TEŞEKKÜR: Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle Müftülüğümüze Konferans Salonu'nu tahsis eden, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar AKDOĞAN ve KTO Meclis Başkanı Ahmet ŞENGEL Bey'e, Daire personelime, Din Görevlilerine, Kur'an Kursu Öğreticilerine ve katılımlarından dolayı Devlet Erkanı ve Kuşadası Halkına teşekkür ediyorum.
Vehbi AKŞİT-Kuşadası Mütfüsü