02.07.2024

Yaz Kur’an Kursları Açıldı

Okulların tatile girmesiyle tüm yurtta olduğu gibi Aydın’da da yaz Kur'an kursları büyük bir heyecanla başladı. Tüm cami ve Kur’an kurslarının kapıları çocuklar için açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene camilerde ve Kur'an kurslarında milyonlarca çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği  “2024 Yılı Yaz Kur’an Kursları”  açılış programı Efeler Evliya Çelebi Camii'nde düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını Efeler İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz gerçekleştirdi.

Öğrencilerin okuduğu ilahilerin ardından konuşan İl Müftüsü Hasan Güneş, camilerin ‘Yaz Kur’an Kursları’ sayesinde şenleneceğine vurgu yaparak çocuklar için yaz boyu planlanan etkinliklerden bahsetti.

2023 yılında Aydın’da 25 binden fazla öğrenci ile camilerin şenlendiğini dile getiren İl Müftüsü Güneş, ‘’Allah’ın izni ile bu yıl çok daha fazla evladımızı cami ve kurslarımızda göreceğiz.

7 hafta sürecek olan Yaz Kur’an Kurslarının 16 Ağustos’ta sona ereceğini belirten Güneş, Kurslarımız da  Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerle ilgili  eğitimin yanı sıra çocuklar için sosyal ve kültürel aktiviteler olacak. Evlatlarını Camilerimize gönderen velilerimize teşekkür ediyorum. Camilerimizde ve  Kur’an Kurslarımızda eğitim verecek olan hocalarımıza kolaylıklar diliyor, göz aydınlığı gençlerimize başarılar diliyorum" dedi.