19.07.2024

Emir Sultan Camii'nde Aşure İkramı

Aydın İl Müftülüğü ve Efeler İlçe Müftülüğünün organize ettiği aşure etkinliği Cuma namazı sonrası Emir Sultan Camii'nde İl Müftüsü Hasan Güneş'in katılımları ile gerçekleştirildi.

Muharrem ayı Müslümanlar için, içinde önemli olayları barındıran müstesna bir zaman dilimidir diyen İl Müftüsü Güneş, "İslam tarihinin en acı olaylarından biri olan Kerbela olayı bu ay içinde gerçekleşmiştir. Sevgili Peygamberimizin zulme boyun eğmeyen, adalet ve doğruluktan ödün vermeyen sevgili torunu Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt’ten 70’ten fazla insanın şehit edilmesi bu ayı bir matem ve hüzün mevsimine dönüştürmüştür.

Muharrem Ayı matem ayı olmanın yanında içinde barındırdığı Aşure Günü, paylaşmanın ve dayanışmanın perçinlendiği bir gündür. Bu vesileyle gerçekleştirdiğimiz aşure günü etkinliğine katılan vatandaşlarımıza ve emeği geçen görevlilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Aşure ikramına İl Müftü Yardımcısı Yusuf Dönertaş, şube müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.