Aydın Müftülüğü

17.03.2016

Uğur KOCABAŞ

1968 yılında İzmir İli Kiraz İlçesi Aydoğdu Köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini (Ödemiş İ.H.L.) tamamladıktan sonra 1991 yılında 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. Yükseköğrenimine devam ederken İzmir İli Bornova İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1996 yılında İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra vatani görevini 1998 yılında Kars’ta tamamladı. 2000 yılında D.İ.B. Konya Selçuk Eğitim Merkezinde kursiyer olarak öğrenim hakkı kazandı. 2003 yılında eğitim merkezini 10. dönem kursiyer olarak tamamladıktan sonra İzmir İli Aliağa İlçesine Vaiz olarak naklen atandı. 2004 yılında Ağrı İli Hamur İlçesine Müftü olarak tayin edildikten sonra sırasıyla Manisa İli Köprübaşı ve Muğla İli Milas ilçelerinde İlçe Müftülüğü görevinde bulundu. 03.02.2014 tarihinde Aydın İl Müftü Yardımcılığı görevine atanan Uğur KOCABAŞ, evli ve iki çocuk babasıdır.