03.06.2022

Türkiye Diyanet Vakfı 2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı

Aydın İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Aydın Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Sünetci konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hasan Güneş, “Vakfımıza bağışlanan kurbanları ve diğer hayırlarınızı her geçen gün, yurt içinde ve yurt dışında daha fazla kişiye ulaştırma gayreti içindeyiz. İnşallah bu sene bir önceki seneden daha fazla şevk ve gayretle bağışlarınızı bekliyoruz." dedi.

Programın konuğu Daire Başkanı Ahmet Sünetci, " Vekaletle kurban organizasyonu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle 1993 yılından itibaren icra edilen bir hayır organizasyonudur. Başlangıcından günümüze diğer bütün hizmetlerimizde olduğu gibi sürekli bir ivme kazanarak günümüze kadar ulaştı. Kurban ibadeti, Yüce Allah'a teslimiyetin, sadakatin, paylaşma ve dayanışmanın bir ifadesi bir göstergesi olmakla birlikte vekaletle kurban organizasyonu da çok büyük sembolik değere sahip bir organizasyondur.

Her yıl yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırdığımız kurban etleri aslında milletimiz var olduğu müddetçe yeryüzünde insanlığın geleceğine dair ümidin tükenmeyeceğine, iyiliğin yeryüzünde yaygınlaşması için gayret gösterenlerin kıyamete kadar var olacağına dair bir mesajdır. Millet olarak bizler, hayır ve hasenatımızla, cömertlik ve fedakarlığımızla sadece ve sadece mazlumların duasına talibiz. Vekaletle kurban organizasyonunun amacı da milletimizin yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına aracı olabilmektir." dedi.

Düzenlenen toplantıda İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri ve din görevlileri hazır bulundu.