28.07.2022

Aydın’da din görevlileri arası yarışmalar düzenlendi

2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın’da din görevlileri arası bilgi ve proje yarışmaları düzenlendi.

İl Müftülüğü Kur’an Kursu’nda yapılan bilgi yarışmasında, yarışmacılara Türkiye Diyanet Vakfı yayınları ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarının Kur’an ve Hadis ilmine yönelik eserlerinden toplam 60 soru yöneltildi.

Komisyonun değerlendirmesi neticesinde, "Bilgi Yarışması"nda Koçarlı Yeni Camii Müezzin Kayyımı Eyyüp Yılmaz birinci olurken Germencik Tekin Mahallesi Camii İmam Hatibi Mustafa Akdeniz ikinci, Bozdoğan Konaklı Mahallesi Tutaç Camii İmam Hatibi Kadir Yıldız üçüncü oldu.

Birinci olan yarışmacı Eyyüp Yılmaz, 5 Eylül 2022 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finalinde Aydın İlini temsil edecek.

Bilgi yarışmasının ardından Hz.Peygamberin örnekliği ve güzel ahlakını insanlara anlatmak vb. konularda hazırlanan “Proje Yarışması”nın değerlendirilmesi neticesinde ise İl Müftülüğü Vaizi Şaduman Gülseren Aydın birinci, Çine İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Akkaya ikinci, Germencik İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Cüneyt Karataş üçüncü oldu.

Projesiyle birinci olan Şaduman Gülseren Aydın , Türkiye Finalinde Aydın İlini temsil edecek.

Yarışmalarda Komisyon Başkanı olarak görev yapan İl Müftüsü Hasan Güneş, “Bugün düzenlediğimiz iki yarışmanın da birincileri, Türkiye finalinde ilimizi temsil edecekler. Bu yarışmalar, din görevlilerimizin isteğini, gayretini ve becerilerini arttırma yönünde  bir çok fayda barındırıyor. Katılımcılara ve emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Din görevlilerini tebrik eden İl Müftüsü Hasan Güneş, birincilere Türkiye finalinde başarılar diledi.