13.10.2022

Efeler’de 4-6 Yaş Kur'an Kursu açıldı.

Aydın Efeler İlçe Müftülüğüne bağlı Osman Yozgatlı Mahallesi ‘Veysel Karani Camii 4-6 Yaş Kur'an Kursu’ törenle hizmete açıldı.

Efeler Osman Yozgatlı Mahallesinde ikamet eden hayırsever kadınların Aydın İl Müftülüğüne müracaatı ile başlayan süreçte, mahalledeki ihtiyaç odaklı Kur’an kursu başka bir binaya taşınarak kurs, 4-6 yaş öğrencilerinin eğitim alabileceği hale dönüştürüldü.

Aydın İl Müftülüğü ile Efeler İlçe Müftülüğünün hayırsever kadınlara rehberlik ettiği bu süreçte, mahalledeki ev hanımlarının ve esnafın da desteğiyle Kur’an kursu kısa sürede tamamlandı.

Açılış töreninde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ikramların ardından kurdele kesildi.

Hanımefendilerin özverili ve takdire şayan bir iş çıkardıklarını belirten Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, “Böylesine anlamlı ve faydalı bir iş için girişimde bulunan ve ardından bu özveriyi devam ettiren bütün hayırsever hanımefendilere çok teşekkür ediyoruz. Burada ilim öğrenen çocuklar olduğu müddetçe ölümlerinden sonra dahi kapanmayacak olan bu güzel amellerinin kabulünü Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kur’an kursunda aynı anda iki sınıf halinde eğitim alabilecek.

Programa İl Müftüsü Hasan Güneş’in yanı sıra, İl Müftü Yardımcıları Mehmet Atay ve Melek Sevindi, Efeler İlçe Müftü Vekili Adem Sakarya ve din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Güneş’in plaket takdiminin ardından program sona erdi.