14.10.2022

TURNUVANIN KAZANANI ÇİNE OLDU

Aydın İl Müftülüğü öncülüğünde düzenlene futbol turnuvasına 17 ilçe müftülüğünden 12'si katıldı. Turnuvada takımlar 19 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında ter döktü. Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş'in başlama vuruşunu yaptığı turnuvanın son müsabakası Aydın Adnan Menderes Stadyumu yan sahasında Çine ve Koçarlı İlçe Müftülükleri arasında oynandı. Son maçta Koçarlı İlçe Müftülüğünü 5-2 yenen Çine İlçe Müftülüğü turnuvanın şampiyonu oldu. Şampiyon takıma kupasını Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş takdim etti. Turnuvada ikinci Koçarlı üçüncü ise Yenipazar İlçe Müftülüğü oldu.

Turnuvanın ortak amacı spor yapmak olsa da amaçlarının sosyalleşmek, ilçelerde görev yapan din görevlileri arasında tanışma ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirten İl Müftüsü Hasan Güneş, "Aydın İl Müftülüğü olarak 2022 yılı Camiler ve Din Görevliler Haftası dolayısıyla Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı onuruna ilçe müftülükleri arasında futbol turnuvası düzenledik. 17 ilçeden 12 müftülük katıldı. Bu süreçte hocalarımız gerçekten din görevliliğine yakışır bir şekilde sportif faaliyeti yerine getirdiler. Yaptığımız göreve de zarar getirmeyecek bir şekilde turnuva sona erdi. Turnuva sonunda Çine İlçe Müftülüğümüz birinci oldu. Birlik, beraberlik, tanışma ve kaynaşma açısından güzel bir turnuva oldu. Emeği geçen herkese, hakemlerimize bu sahaları bizlere tahsis eden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine ve takım sponsorlarına teşekkür ediyorum" dedi.