18.11.2022

Hükümlülerin inşa ettiği cami dualarla açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Nazilli Şubesi ve Nazilli Açık Ceza İnfaz Kurumu iş birliğinde Nazilli Açık Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde, hükümlüler tarafından iki buçuk ayda inşa edilen cami törenle açıldı.

Ceza İnfaz Kurumunda Kur’an okumayı öğrenen hükümlülerin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konuşan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, caminin yapımında görev alanlara teşekkür etti.

Bu uygulamanın diğer ceza infaz kurumlarında da yaygınlaşabileceğini dile getiren Dilsiz, 120 kişi kapasiteli caminin işçilik hariç 600 bin liraya mal olduğunu aktardı.

Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş ise, "Camiler hayatımızın her alanında çok önemli bir yer tutmaktadır. İslam'ın şiarıdırlar ve bundan dolayı ihtiyaç duyulan her mekanda camilerimizin bulunması gerekmektedir. Bu camimizin yapılmasında bizlere öncülük eden Nazilli Cumhuriyet Başsavcısına ve Nazilli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne, ayrıca yapımda emeği geçen hükümlülere çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından caminin yapımına destek veren kurum ve kişilere plaket, görev alan hükümlülere ise teşekkür belgesi verildi.

Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş'in dua etmesinin ardından camide ilk namaz kılındı.

Törene Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç, Nazilli Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Ali Okur, İlçe Jandarma Komutanı Caner Özkul, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım ve ilgililer katıldı.