05.01.2023

Çalışmalarıyla örnek olan İmam Hatibi, Müftü tebrik etti

Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, Sultanhisar ilçesi Uzunlar Mahalle Camii’ni ziyaret ederek, mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Yediden yetmişe mahalle sakinlerinin takdirini kazanan İmam Hatip Hüseyin Atıcı, “13 ay gibi kısa bir sürede ve dışarıdan hiçbir maddi destek almadan köylülerimizle birlikte Uzunlar Mahalle Camimizin ve Kur’an kursumuzun yapımını tamamladık.

-600 nüfuslu mahallemizde köylülerimizle beraber bir çok farklı etkinliği gerçekleştirdik.

Bu çerçevede; köylülerimizle üç kez umreye katıldık. Bu yıl da birlikte dördüncüsünü gerçekleştireceğiz. Ayrıca Çanakkale Şehitliği, Konya Mevlana Müzesi, Peri Bacaları ve daha bir çok şehrimize geziler düzenledik. Köylülerimizle, imam cemaat ilişkisinden öte bir bağ kurup, karşılıklı hanelerimize misafir olduk. Camimizin içinde ve dışında düzenli olarak aktiviteler gerçekleştirmekteyiz. Haftanın belirli günlerinde düzenli olarak her yaş grubuna uygun akşam programları tertip ediyor, sohbetler yapıyoruz. Gençlerimizle cami dışında da sık sık bir araya gelmekteyiz. Spor turnuvaları düzenleyip(halı saha, masa tenisi gibi), geleneksel hale getirdiğimiz pamuk şekeri ikramını da çocuklarla mahallemizde dağıtıyoruz. Biz bütün bunları severek yapıyoruz ve inanıyoruz ki severek yapılan bir işte mutsuz olunmaz. Ömrümüz ve sağlığımız yettiğince bu şiarla çalışmalarımıza devam edeceğiz. İl ve İlçe Müftümüze bu nazik ziyaretlerinden ötürü çok teşekkür ederim.” dedi.

Hüseyin Atıcı'nın köylülerle sıkı dostluklar inşa ettiğine şahit olduğunu dile getiren İl Müftüsü Güneş, “Mahallede yaşayan kadın-erkek, genç-yaşlı herkesin katıldığı hatim ve sohbet programına Sultanhisar İlçe Müftüsü Yakup Şener ile iştirak ettik. Her cuma akşamı bu şekilde program yapılması takdire şayan bir durum. On yıldan beri bu camide görev yapan, bu kadar güzel bir dönüşüme önderlik eden ve aynı mahalleden dördüncü defa umre grubu oluşturup umreye gidecek olan imam hatip Hüseyin Atıcı hocamıza, her defasında desteklerini esirgemeyen Uzunlar Mahallesi Muhtarı Mesut Bayraktar’a ve mahalle halkına teşekkür ediyorum. Rabbim emeklerini zayi etmesin.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda tüm vatandaşlara ikramda bulunup, çocuklar sevindirildi.