16.05.2023

Aydın’da “Davranışsal Farkındalık” seminerleri

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, teknolojinin bilinçli ve faydalı kullanımı konusunda farkındalığın artırılması hususunda çalışmalar yürütülmekte, il ve ilçe müftülüklerince programlar ve etkinlikler tertip ediliyor.

Bu kapsamda, ‘Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eylem Planı Farkındalık Çalışmaları’ başlığı altında velilere ve din görevlilerine seminerler veriliyor.

Efeler ilçesine bağlı; Mimar Sinan Kur’an Kursu, Veysel Karani 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Karacaahmet 4-6 Yaş Kur’an Kursunda, velilere yönelik seminerler gerçekleştirilirdi.

Ayrıca, Aydın İl Müftülüğü Konferans Salonunda erkek ve kadın din görevlilerine yönelik seminer verildi.

Seminere; İl Müftüsü Hasan Güneş, İl Müftü Yardımcıları Mehmet Atay ve Melek Sevindi, Efeler İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz, il ve ilçe müftülük personeli ile din görevlileri katıldı.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğünde görevli bir hemşire ve iki psikolog konuşmacı olarak yer aldı.

Müftü Güneş, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlara sağlıklı ve güvenli bir dünya bırakmak istiyoruz. Bu nedenle üstümüze düşen ne varsa en iyi şekilde yerine getirme gayreti içindeyiz. Bu seminerlerin, velileri ve din görevlilerini bilgilendirdiği kanaatindeyiz. Katılım gösteren tüm velilere ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyoruz.” dedi.