30.05.2023

Aydın Engelleri Birlikte Aşıyor

Aydın İl Müftülüğü ve Efeler İlçe Müftülüğü Engelliler haftası dolayısıyla Engelli Koordinatörlüğünün organize ettiği kahvaltı programında engelli vatandaşlarımız ile bir araya geldi

Program, Efeler İlçe Müftülüğü Din Görevlilerinin musiki dinletisi ile başladı

Düzenlenen etkinlikte katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Hasan Güneş, Diyanet İşleri Başkanlığımızın toplumun her kesimine yönelik faaliyetlerinin olduğunu belirtti. İl Müftülüğümüz her zaman engelli kardeşlerimizin yanındadır ve destekçisidir. Göreve gelir gelmez işitme engelli vatandaşlarımızın Cuma Hutbelerinden faydalanması amacıyla Kozdibi Camiinde İşitme Engellilere yönelik Cuma Hutbesini hayata geçirdik ve kardeşlerimizin istifade etmelerini sağladık dedi.

İstanbul Emekli Başvaizi Mustafa Akgül de organizasyona davet ettiği için İl Müftüsü Hasan Güneş'e teşekkür ederek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Hayatı birinci ve ikinci yarısı olan futbol müsabakasına benzeterek başarılı bir skoru hedeflemek için imtihan dünyası içinde olduğumuzun farkına varmak gerektiğini ifade etti.

Programda görme engelli kardeşimizin seslendirdiği ilahi herkese duygu dolu anlar yaşattı.

Etkinliğe, İl Müftü Yardımcıları Mehmet Atay ve Melek Sevindi, Efeler İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şubesi, Aydın İşitme Engelliler Derneği, Beyazel Engelliler Derneği, Altınokta Körler Derneği Başkan ve üyeleriyle daire amirleri katıldı.

İl Müftüsü Güneş, başta engelli vatandaşlarımız olmaz üzere katılım sağlayan ve destek veren herkese teşekkür etti.