09.12.2016

Mevlid Kandili Mesajı

11 Aralık 2016 Pazar’ı 12 Aralık 2016 Pazartesi’ye bağlayan gece, Cenab-ı Hakkın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in   dünyayı şereflendirdikleri gece olan, Mevlid Kandil’ini idrak etmiş olacağız.

Yüce Allah, mahlûkata, merhametinin bir tecellisi olarak Hz Muhammed’i son peygamber olarak göndermiştir. “Andolsun, Allah, inananlara, kendi içlerinden; onlara ayetlerini okuyan, onları arıtıp temiz yapan, onlara Kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar, daha önce apaçık bir sapıklık içinde idiler ”

(Al-i İmran /164)

Onu sevmek ve örnek almak, sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi değil, sünnetinin muhtelif yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilmesi gerekmektedir.

O, “İman etmedikçe cennete giremezsiniz Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız ” buyurarak sevginin imanın bir gereği olduğunu ifade etmiştir. Sevgi ve iman toplumsal barışın temel direğidir.

İşte Mevlid Kandili, Hz Peygamber’in bizlere sunduğu bütün bu değerleri fark etmek ve nerede olduğumuzu durup düşünmeyi sağlayacağını düşünmekteyim. Buna katkı sağlama açısından İl Müftülüğü olarak sizlerle paylaşma adına Mevlid Kandili Özel Programları hazırladık. Programımıza tüm Aydınlı halkımız davetlidir.

2016 YILI MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI

İBRAHİM DURMAZ

İL VAİZİ

VAAZ VE DUA

Bu vesileyle Mevlid Kandilinizi tebrik eder, Bu mübarek gecenin huzur ve mutluluğumuza, birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize katkı sağlamasını, İslam âlemine ve tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini, Cenab-ı Mevla’dan niyaz ederim.

Ömer KOCAOĞUL

Aydın Müftüsü