07.11.2018

Aydın İl Müftülüğünce "Din İstismarı İle Mücadele" Semineri Düzenlendi.

Aydın E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Konferans Salonunda,31.10.2018 tarihinde saat:14.00’te Din İstismarı İle Mücadele Semineri düzenlendi. Moderatörlüğünü İl Vaizi Şaban AKTAŞ’ın yaptığı, programa Cumhuriyet Savcısı, Cezaevi Jandarma komutanı, Cezaevi Müdürü, Cezaevi Vaizimiz ve diğer idari personel, hükümlü ve tutuklular yoğun ilgi gösterdi.

İl Vaizi Şaban AKTAŞ Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Adalet Bakanlığıyla birlikte Türkiye genelinde bütün ceza ve tevkif evlerinde FETÖ ve DAEŞ vb. dinimizi istismar eden terör örgütleriyle mücadele kapsamında Kur’an ve Sünnete dayalı sahih dini bilgi ile toplumumuzu aydınlatmak, din istismarına karşı milletimizi bilinçlendirmek amacıyla bilgilendirme seminerleri düzenlediğini ifade etti.

Ülkemize en büyük zararı veren FETÖ terör örgütü ile ilgili sunumu İl Müftü Yardımcımız Hulusi KÖMÜRCÜOĞLU yaptı. Müslüman toplumlarda meşru devlet düzenini ve yöneticilerini hedef alarak birlik ve beraberliği sarsan silahlı kalkışma hareketlerinin hep olduğunu, isyankârlık ve anarşi gibi ifadelerle tanımlanan bu tür yapıların, dini değerlere aykırı ve gayrimeşru olduklarını ifade etti. FETÖ’nün, dış yüzüyle dinî bir hizmet faaliyeti gibi görünse de aslında gizli yüzü ile siyasî, ideolojik ve ekonomik hedefleri olan bir “menfaat şebekesi”, aynı zamanda 15 Temmuz’la birlikte hain karakteri gün yüzüne çıkmış olan bir “terör örgütü” olduğunu vurguladı. Örgüt hakkında örnekler de vererek dinimizi istismar eden bu tür örgütlere karşı halkımızın bilinçlenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

DAEŞ, Dehşete Dayalı Din İstismarı başlıklı konuyu sunan, Efeler İlçe Müftümüz Salih AKCAN konuşmasında istismarın ve din istismarcılığının tarifini yaparak, tarih boyunca birçok kişi ve grubun, dinin insanlar üzerindeki etkisinden faydalanarak çeşitli kazançlar elde etmeyi denediğini ifade etti. Din istismarı konusunun, bugün İslâm ümmetinin birlik ve beraberliğini tehdit eden ciddi bir güvenlik meselesine de dönüştüğünü belirtti. Dinî olduklarını ve İslâm’ı temsil ettiklerini iddia ederek bozgunculuk yapan, kan döken terör örgütlerinin, en büyük zararı Müslüman toplumlara, birlik ve beraberliğimize, geleceğimize ve gençlerimize verdiğini savundu. DAEŞ’in şiddeti temsil ettiğini fotoğrafları ile gösterdiler. Amaçlarının İslamofobi algısını yaymak olduğunu ifade ettiler.

Seminerimiz İslam’da terörün şiddetin yerinin olmadığı, Dinimizin barış dini olduğu ve Müslümanın da elinden, dilinden kimsenin zarar görmediği kimse olduğu vurgulanarak tamamlandı.

Kurum Müdürü Cevat BERBER ise düzenlenen programdan dolayı memnuniyetlerini ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.