18.12.2018

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜNDE “AİLE OKULU SEMİNERLERİ”

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılından itibaren yürütülen ‘’Sağlıklı Birey Mutlu Aile Huzurlu Toplum Projesi ‘’ kapsamında Din Görevlilerimize ve eşlerine yönelik Aydın İl Müftülüğü Konferans salonunda 15-16 Aralık tarihlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında Aile Okulu Seminerleri düzenlendi.

Efeler ve Nazilli olmak üzere iki ilçede eş zamanlı yapılan programlara, çevre ilçelerden bay ve bayan  din görevlileri eşleriyle birlikte katıldı.

15 Aralık  Cumartesi  günü saat 09:00’da başlayan ve sunuculuğunu İl Vaizi Salih TÜRKMEN’in yaptığı programın Açış Konuşmasını Aydın İl Müftüsü Ercan AKSU yaptı. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris BOZKURT,  ‘’Kuran ve Sünnet Perspektifinde  Aile Olmak Aile Kalmak’’ ve  ‘’Ailede Fıkhi Meseleler” konularını ele aldı.

Öğleden  sonraki  oturumda  Aile ve Dini Rehberlik Başkanlığı Vaizi  Sevdegül ÇEKİÇ,  “Aile İçi İletişim”  ve  “Ailede Mahremiyet” konularını işledi.

16 Aralık Pazar günü söz konusu programın sunuculuğunu İl Vaizi Kadir KÜÇÜK gerçekleştirdi.  Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ömer AYDIN,’Çocukluk Döneminde ve Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim’’  konularını işledi. Öğleden sonraki oturumda da  İstanbul İl Müftülüğü ADRB  Koordinatörü Meral Günel, “Ailede Çatışma  ve Çözüm Yolları”  ve ” Aile ve Medya Okuryazarlığı’’ konularını ele aldı.

Katılımın yoğun olduğu 2 günlük programlar çeşitli ikramlarla sona erdi.