18.12.2018

AYDIN MÜFTÜLÜĞÜNDE “İNANÇ ENGEL TANIMAZ” KONULU KONFERANS PROGRAMI

Aydın İl Müftülüğü tarafından 17 Aralık Pazartesi günü 10:00-12:00 saatleri arasında Müftülük Konferans Salonunda “İnanç Engel Tanımaz” konulu bir program düzenlendi.

Sunuculuğunu Külliye Camii Kur’an Kursu Öğreticisi ve İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Merve GÜNAY’ın yaptığı program, Softaoğlu Camii  İmam Hatibi Tugay Özcan’ın  Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Programın Açış Konuşmasını  İl Müftüsü Ercan AKSU  yaptı. Aksu konuşmasında, insanın eşrefü’l-mahlukat olarak yaratıldığını, engelliliğin insanda doğuştan ya da sonradan olabileceğini, bunun insanda kul olarak bir kusur teşkil etmediğini, önemli olan Yaratıcımızın bize verdiği imkanları düşünerek  şükür borcumuzu en iyi şekilde ifa etmemiz gerektiğini belirtti.

Başkanlığımızca hazırlanan ‘’ Engelsiz  İbadet ’’  sinevizyon gösteriminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri ve Din Eğitimi Engelli Koordinatörü  Ömer AYDIN, bir konferans gerçekleştirdi.

Konuşmasında Aydın, birçok engelli kardeşimizin engeli sebebiyle toplumdan soyutlandığını, sosyal hayata katılmadığını  bu bakımdan misafirlik kültürümüzü dahada zenginleştirmemiz gerektiğini ve bu kardeşlerimizle zaman zaman biraraya gelmenin önemini vurguladı. Dünyanın farklı ülkelerinde onca imkansızlıklar içerisinde yaşama mücadelesi veren insanları düşünerek sahip olduğumuz imkanlardan ve nimetlerden dolayı şükretmemiz gerektiğini, her nimetin şükrünün nimetin cinsinden olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının Engellilere Yönelik çeşitli alanlarda hizmetlerini,  müftülüklerimize bağlı her il ve ilçede Engelli Koordinatörlerimizin olduğunu, bu koordinatörlerimizin Başkanlık tarafından verilen eğitimlerle donanımlarının arttırıldığını, engelli sınıfı açabilmek için engelli üç vatandaşımızın başvuru yapmalarının yeterli olduğunu ifade etti.

Program sonunda görme engelli olan ve yakın zamanda Braille alfabesiyle Kuranı Kerim okumayı öğrenen  9. Sınıf öğrencisi Hilal ÖÇALAN Fatiha Süresini okudu. Vatandaşlarımızla birlikte birçok STK ve resmi kurum temsilcilerinin de yer aldığı program fotoğraf çekimiyle sona erdi.