28.12.2018

AYDINDA SURİYE UYRUKLU MÜLTECİLER İLE İLGİLİ ÇALIŞTAY

Aydın’da 27.12.2018 Perşembe günü Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Aydın İl Müftülüğü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğiyle Suriye Uyruklu Yabancıların Uyum Süreci Hakkında Kamu Görevlileri Bilgilendirme ve Koordinasyon Çalıştayı düzenlendi.

Anemon Otel’de düzenlenen Çalıştaya Vali Sayın Yavuz Selim Köşger Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan, İl Müftüsü Ercan Aksu, Aydın İl Göç İdaresi Müdürü Soner Koç ile kamu temsilcileri katıldı.

Çalıştaya Suriyelilerin ağırlıklı bulunduğu mahallelerde görev yapan 30 din görevlisi ve  mahalle muhtarları katıldı. Söz konusu çalıştayda diğer kurumlarla beraber,  konu ile ilgili İl Müftü Yardımcımız Mehmet ASLAN bir sunum yapmıştır. Program soruların cevaplandırılması, dilek ve temennilerle son bulmuştur.