15.03.2019

AYDIN MÜFTÜLÜĞÜNDE 8 MART MÜNASEBETİYLE “GEÇMİŞTEN GELECEĞE KADIN VE TOPLUM” KONFERANSI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca il merkezinde ve ilçelerde çeşitli konferanslar gerçekleştirildi.

15 Mart 2019 Cuma günü saat 10.00’da Aydın Müftülüğü Ömer Kocaoğul Konferans Salonu’nda yapılan program İl Müftü Yardımcısı Uğur Kocabaş’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, İl Müftüsü Ercan AKSU’nun Açış konuşmasıyla devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan İzmir Müftü Yardımcısı Suzan YILDIRIM Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum” konulu konferans verdi. Yıldırım konferansında, çeşitli kültür ve inançların kadın algılarına ayrı ayrı temas ederek, İslam’ın erkeğin yanında kadını da “halife” olarak tanımladığından ve kadının bu alandaki sorumluluğundan söz etti. Modernizmin manevi değerlerle birlikte ailevi değerleri de yozlaştırdığını belirten Yıldırım, özellikle modanın ve reklam dünyasının kadını metalaştırdığını ve onu değersizleştirdiğini ifade etti. “Toplumun yarısı kadın, diğer yarısı da kadınların yetiştirdiğidir” sözlerini yineleyen Yıldırım, toplumun özüne ve değerlerine tekrar dönüşünün büyük ölçüde eğitimli ve şuurlu kadınların çabalarıyla mümkün olacağını vurguladı.

Yoğun ilginin görüldüğü programa çok sayıda sivil toplum kuruluşu yetkilileriyle birlikte her kesimden vatandaş katıldı.