17.06.2019

2019 YILI YAZ KUR'AN KURSLARIMIZ BAŞLADI

17 Haziran 2019 tarihi  itibariyle Yaz Kur’an Kurslarının başlaması münasebetiyle Yavuz Sultan Selim Caminde saat 10.30’da İl Müftülüğümüzce program düzenlendi.

Söz konusu programa İl Müftüsü Ercan AKSU, İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN (Efeler İlçe Müftü Vekili), camii görevlileriyle birlikte bayan öğreticiler ve veliler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Ercan AKSU açılış konuşması yaptı. Aksu konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yaz tema olarak “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun” başlığını seçtiğini söyledi.

Ayrıca, çocukların camii ve Kur’an kurslarının süsü ve ziyneti olduğunu, camii ve kursların çocukların gelişiyle adeta çiçek açtığını, Anadolu toplumunun çocukluğundan başlayarak mabet gölgesinde büyüyüp yetiştiğini, bu köklü geleneğin yine bugünün çocukları sayesinde gelecek nesillere taşınacağını Kuran-ı Kerim eğitimi ve öğretiminin önemini vurgulayarak, çocuklara başarı dileklerinde bulundu.

Yaz Kur’an Kursları bu yıl 17 Haziranda başlayacak olup toplam 8 hafta sürecektir. Çocuklarını Yaz Kur’an Kurslarına kaydettirmek isteyen veliler cami ve müftülüklere müraccat edebilirler.