03.07.2019

AYDIN MÜFTÜLÜĞÜNDE HAC HAZIRLIK KURSLARI ve BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Aydın Müftülüğü tarafından,  03 Temmuz 2019 Çarşamba günü bir günlük, İlimiz Müftülüğü Müftü Ömer Kocaoğul Konferans Salonu’nda hacı adaylarına yönelik “Hac Hazırlık Kursları ve Bilgilendirme Semineri” yapıldı.

İlimiz Vaizi İbrahim DURMAZ’ın sunuculuğunu yaptığı programda, Külliye Camii Uzman İmam Hatibi Servet YILMAZ tarafından icra edilen Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, programın açış konuşmasını İl Müftüsü Ercan AKSU yaptı. İl Müftüsü Ercan AKSU, hacı adaylarını tebrik ederek, “hac” ve “hacılığın” anlamından, hac ve umre ibadetlerinin ehemmiyetinden ve bu kutlu yolculuk sırasında dikkat edilmesi gereken birtakım hususlarda bazı hatırlatmalarda bulundu.

Hac ve umre ibadetlerine dair çeşitli konuların anlatıldığı söz konusu seminer, İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN, Hac Kafile Başkanı ve Kuyucak İlçe Müftüsü Mehmet EVİRGENTÜRK, Hac Kafile Başkanı ve İncirliova Vaizi Yunus MERSİN, Din Hizmetleri Uzmanı Sezgin YOĞUN ve Hac kafilesinde görevli 8 din görevlisinin katımıyla gerçekleştirildi. Bu yıl Aydın İlimizden 510 hacı adayının kutsal topraklara uğurlanacağı ifade edildi.