11.02.2020

SEVGİ EVLERİ ÇOCUKLARI UMRE ÖDÜLÜ KAZANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çocuk Evi, Çocuk Evleri Sitelerinde, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Etkinliklerle Değerler Eğitimi” kitabı çerçevesinde değerler eğitimi programları vasıtasıyla manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sonucu “Umre Ödüllü Değerler Eğitimi Yarışmasına” katılarak dereceye giren öğrencilere ödül töreni düzenlendi.

Ödül törenine İl Müftüsü Ercan AKSU, il müftü yardımcısı Melek SEVİNDİ, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Arif KARAKUL, çocuk evlerinde görev yapan öğretmenler ve din görevlileri katıldı.

İl Müftüsü Sayın Ercan AKSU yaptığı konuşmada, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde yapılan “Umre Ödüllü Değerler Eğitimi Yarışmasına” 54 çocuğumuz katıldı. Yarışmaya katılan çocuklarımızdan bir erkek ve bir kızımız umre ödülünü kazandı. Değerli çocuklar ve gençler! Biz sizleri önemsiyoruz. Bu günün öğrenci ve gençleri, yarının büyükleri olacaksınız. Yaşadığımız zamanın kıymetini bilerek, geleceğe daha iyi hazırlanmalısınız. Çünkü geçen zamanın geri dönüşü yoktur. Allah’ın izniyle kendinizi iyi yetiştirirseniz, bu aziz vatanımıza ve Ümmet-i Muhammed’e hayırlı hizmetler yaparsınız. Bu vesileyle ilk defa düzenlenen yarışmaya katılımlarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.” dedi.

Program, dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildikten sonra Külliye Kur’an Kursu kursiyerleri tarafından hazırlanan kahvaltı ikramıyla son buldu.