30.05.2024

4-6 Yaş Kur'an Kurslarımızın Yıl Sonu Programı Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2013-2014 eğitim-öğretim yılında pilot olarak uygulamaya koyulan ve kısa sürede ülke geneline yayılan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları, ilçemizde de faaliyetlerine devam ediyor. Yıl boyunca milli, manevi ve dini değerlerin öğretildiği kurslarımızın yıl sonu programı, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programda İlçe Kaymakamı Ali AKÇA ve İlçe Müftümüz Ali Saim DOĞRU konuşma gerçekleştirdiler. Alak suresi'nden örnekler verilerek eğitimin, özellikle de 4-6 yaş aralığındaki eğitimin öneminden bahsedildi. Annelere ve babalara teşekkürler iletildi ve kurslarımızda yetişen çocuklarımızın vatana ve millete hayırlı birer evlat  olmaları temenni edildi.

Konuşmaların ardından Kurs öğrencilerimizden iki öğrenci İstiklal Marşımızın on kıtasını ezbere okudular. Ardından kursların hazırlamış olduğu gösteriler gerçekleştirildi. Sene başından bu yana Kur'an'ı hatmeden iki öğrencilerimize hediyeleri verilerek, anne babalarına müftülüğümüzce hazırlanan plaketler takdim edildi.

Program sonunda sene boyunca büyük bir özveriyle çalışan 4-6 yaş Kur'an kursu öğreticilerimize de plaketleri Kaymamımız tarafından takdim edildi.

Programın ikinci kısmı müftülüğün bahçesinde devam etti. Çocuklara ve velilere dondurmalar ikram edilerek çocuklar arasında geleneksel oyunlar oynatıldı. Çeşitli sürprizlerle sevinen çocuklar, aldıkları hediyelerle doyasıya eğlendi.