14.10.2022

Söke İlçe Müfütülüğümüz Diyanet Haber'de

Söke İlçe Müftülüğü Diyanet Haber'de..
Hollonda'dan Türkiye'ye tatil amacıyla gelen Jannigje Van ETTINGER, ilçe müftülüğümüze gelerek Müslüman oldu.
Özellikle Müslümanların tuttukları oruçtan ve yaşamından etkilenen Ettinger, yaşadığı ülkede İslam'ı araştırmaya başlamasının ardından Türkiye'ye yerleşmeye karar verdi.
Tanıştığı komşuların İslami yaşantısından, komşuluk ilişkilerinden etkilenip, 6 ay boyunca da araştırmalarına devam eden Ettinger, müftülüğümüze gelerek Müslüman olmaya karar verdi.
Müftülük makamında ilçe müfütümüz Ali Saim DOĞRU ile birlikte, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu ve Meryem ismini aldı.
İslam dininin temel esaslarına dair bilgileri paylaşan ilçe müfütümüz, Meryem Hanım'a "İhtida Belgesi" ile birlikte Kur'an-ı Kerim, ilmihal ve çeşitli kitaplar hediye etti.