10.05.2023

Müftülüğümüz Tarafından Hacı Adaylarına Hac Semineri Düzenlendi.

2023 yılı hac kuralarına göre kutsal beldelere gidecek olan hacı adaylarının bilgilendirilmesine yönelik seminer, müftülüğümüz personeli tarafından gerçekleştirildi.

İl Müftümüz Hasan GÜNEŞ "Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı"; İlçe Müftümüz Ali Saim DOĞRU "Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine"; Vaiz Adem YILMAZ "Hac Yolculuğuna Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık ve Birarada Yaşama Bilinci"; Murakıp Faruk YILDIRIM "İbadet Bilinci Hac ve Umre Menasiki"; ADRB Vaiz Elif GÜMÜŞ "Kadınlara Özgü Konular" adlı semineri gerçekleştridiler.

Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden gelen personeller, hacı adaylarına sağlık konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiği, hacdan dönüşte gerekli sağlık taramalarının yapılması hususuna değindiler.