12.12.2019

“40 HADİSTE PEYGAMBERİMİZİN AHLAKINI ÖĞRENİYORUZ” TEMALI BİLGİ YARIŞMASI

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Nazilli Müftülüğünce  ortaokullar ve liseler arası ”40 Hadiste Peygamberimizin Ahlakını Öğreniyoruz” temalı ödüllü bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmalara  9 ortaokul 9 da lise olmak üzere toplam 18 okul katıldı. Her okulun kendi içinde yaptığı yarışma sonucu seçilen iki öğrenci okullarını temsilen finallerde yarıştı. Yarışmalar Asımın Nesli Anadolu İmam- Hatip Lisesi Konferans Salonunda yapıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışmaların açılış konuşmalarını yapan İlçe Müftüsü Harun YILMAZ, “Peygamberimizin örnek ahlakını  çocuklara ve gençlere öğretebilmek, Peygamberimizin sevgisini kazandırabilmek ve onun  ahlakından hayata dair pratikler kazandırabilmek  amacıyla İlçe Müftülüğümüzce böyle bir yarışma düzenlenmiştir. Okullarımız ve öğrencilerimizin yarışmalara olan yoğun ilgisi Peygamberimize olan sevginin de gönüllerde yer ettiğinin bir göstergesidir. Bu da ayrıca bizi mutlu etmektedir. Yarışmaya katılan tüm okul ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

Yarışmalarda finalde dereceye giren öğrencilerden her iki kategoride birincilere çeyrek altın, ikincilere gram altın, üçüncülere 200’er TL para ödülü verildi. Ayrıca finallerde yarışmaya katılan tüm öğrencilere de mansiyon ödülleri verildi