02.10.2018

AYDIN’DA MİMAR SİNAN CAMİİ 4-6 YAŞ KUR’AN KURSU AÇILIŞI

Müftülüğümüzce ilçemiz Adnan Menderes Mahallesi Mimar Sinan Camii müştemilatında bulunan 4-6 Yaş Kur’an Kursu tamamlanarak hizmete açıldı. Açılışa Aydın İl Müftüsü Ercan AKSU, Efeler İlçe Kaymakamı Cemal ŞAHİN, İl Müftü Yardımcısı Hulusi KÖMÜRCÜOĞLU, İl Müftü Yardımcısı Enise ERKOÇ, Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan ve üyeleri, Kursun yapılmasında maddi destek sağlayan hayırsever vatandaşlar ile birçok personel ve öğrenci velisi katıldı.

Efeler İlçe Müftüsü Salih AKCAN yaptığı açılış konuşmasında; İlçemizde 4-6 Yaş grubu çocuklarımıza yönelik vatandaşlarımızdan çok sayıda talep alındığını ve sonrasında yapılan çalışmalar neticesinde ve hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile bu hizmetin meydana geldiğini belirtti. AKCAN, kurs bünyesinde 15’er kişilik kapasiteli 3 sınıf, çocuk oyun alanı, idare odası, mutfak, WC ve lavabolardan oluştuğunu belirtti. Bu hizmette büyük emeği olan Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan ile üyelerine ve maddi destekte bulunan hayırsever vatandaşlara ayrı ayrı teşekkürlerini bildirdi ve misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İl Müftüsü Ercan AKSU da konuşmasında şunları ifade etti: “Değerli hemşerilerim! Bu kurslar son derece önemlidir. Yüce dinimiz İslâm’ı en güzel şekilde öğrenmemiz ve yaşamamız, hem bu dünyamızı hem ahiretimizi kurtaracaktır. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimine daha küçük yaşlarda önem verecek, devletimizin ve Diyanetimizin kurslarına göndereceğiz. Bu kurslar yarının mert, sözünün eri babalarını ve yarının anneleri olacak kız çocuklarımızı hayata imanla ve güzel ahlâklı hazırlayacak olan en önemli geçiş noktaları olacaktır.”

Efeler İlçe Kaymakamı Cemal ŞAHİN yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İlçe Müftülüğümüz ile Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan ve üyelerinin el ele vererek vatandaşlarımızın da desteği ile İlçemizde 4-6 yaş Kurslarımızın açılması büyük önem arz etmektedir. Bugün bunlardan bir tanesinin daha açılışını yapmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu vesileyle Mimar Sinan Camii 4-6 yaş Kursumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bu güzel hizmetin gerçekleşmesinde büyük emekleri bulunan ilçe müftümüze, dernek başkan ve üyelerine ve çok değerli hayır sahiplerine teşekkür ediyorum.”

Program hep birlikte yapılan kurdele kesimi ile devam etti. Kurdele kesiminden sonra gelen ziyaretçilere aşure ikramı yapıldı.