30.05.2018

AYDIN MÜFTÜLÜĞÜ’NDE 2018 YAZ KURAN KURSLARI EĞİTİM SEMİNERLERİ

Aydın Müftülüğü 2018 Yaz Kur’an Kursları Eğitim Seminerleri başladı.  Merkez ve İlçe Müftülüklerinde 29.05.2018-12.06.2018 tarihleri arasında yapılacak olan seminerlerde Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK, ADRB Vaizi Fatıma EKİZ, Didim İlçe Vaizi İhsan KURT, Germencik İlçe Vaizi Durmuş Ali GÜNDÜZER, Nazilli İlçe Vaizi İsmail GÜVEN, İmam-Hatip Abdurrahman YATGIN ile İmam-Hatip Rıdvan YALDIZ görev alacak.

29 Mayıs’ta Sunuculuğunu İmam-Hatip Sait Süleyman DOĞAN’ın yaptığı bu seminerlerin ilki, Aydın Müftülüğü Konferans Salonu’nda, başladı. Seminere Efeler İlçe Müftülüğü Din Görevlileri katıldı. Külliye Camii İmam Hatibi Servet YILMAZ’ın okuduğu aşrı şerifin ardından, Efeler İlçe Müftüsü Salih AKCAN Açış Konuşmasını yaptı.

Gümüşhane İl Müftüsü iken Aydın İl Müftülüğüne tayin olan İl Müftüsü Ercan AKSU selamlama, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birçok kademesinde görev yaptığını ifade eden AKSU, Yaz Kuran Kurslarının toplum nezdindeki önemine, toplumda din görevlisinin imajına ve rol model oluşuna vurgu yaptı. Cami ve Kur’an Kurslarındaki din görevlilerinin gelen öğrencilere azami dikkat göstermeleri ve kısa olan yaz dönemini en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

Yaz Kuran kursları ile ilgili Başkanlığın gönderdiği program çerçevesinde Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK ve İl Vaizi Fatıma EKİZ aşağıda belirtilen konularda din görevlilerine bilgi verdiler.

• Yaz Kur’an Kursu Eğitim Stratejileri ve Uygulama Esasları,
  • Yaz Kur’an Kursları DİBYS (EHYS) Programı İşlemleri,
  • Yaz Kur’an Kurslarında Kur’an-ı Kerim Ders İşlenişi,
  • Yaz Kur’an Kurslarında Dini Bilgiler Ders İşlenişi,
  • Sınıf Yönetimi ve Etkili İletişim,
  • Çocuk Ve Ergenlerde Gelişim Psikolojisi Ve Dini Eğitimi,
  • Yaz Kurslarına Hazırlık,
  •  Eğitim programları ve materyaller.

Eğitim hizmetlerinden sorumlu Müftü Yardımcısı Enise ERKOÇ’un görevlilere yönelik Kuran Kurslarında ve din eğitiminde dikkat edilmesi gereken konulara değinerek program sonunda Yaz Kur’an Kurslarında okutulacak kitapların dağıtımı yapıldı.