18.10.2018

KREDİ YURTLAR KURUMU VE MANEVİ DANIŞMANLAR İSTİŞARE TOPLANTISI

Aydın Müftülüğü Kredi Yurtlar Kurumu yetkililerinin katılımıyla Kredi Yurtlar Kurumu’nda görev alan Manevi Danışmanlara yönelik bir toplantı yaptı. Toplantı, Din Hizmetlerinden sorumlu İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN’ın başkanlığında 17 Ekim 2018 Çarşamba günü saat 15.00’te İl Müftülüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İl Müftü Yardımcısı Enise ERKOÇ, Kredi Yurtlar Kurumu Müdür Vekili Soner ŞAHİN, KYK İl Eğitim Koordinatörü Derya LEVENT ilçelerde yeni görev alan Manevi Danışmanlar, Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK ve ADRB Vaizi Fatıma EKİZ katıldılar.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN, yeni dönemde yapılacak faaliyetlerle ve Başkanlık’ın hazırladığı Manevi Danışmanlar Uygulama Esasları hakkında katılımcılara bilgi verdi. İl Müftü Yardımcısı Enise ERKOÇ, KYK’lardaki görev ve planlamanın değerler eğitimi açısından nasıl olacağını ifade etti. KYK yetkilileri manevi danışmanların çalışma şartları, eğitim programlarının işleyişi, açılacak atölyelerde aranan şartlar, atölyelerin ve dini bilgiler kurslarının özellikleriyle, kurumda yapılabilecek projelerle ilgili bilgiler verdiler. Ayrıca ilçelerde görevlendirilen müftülük personellerinin karşılaştıkları sorunların olup olmadığı, kurumda verilecek eğitimin sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konularda açıklamalarda bulundular.

Dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.