25.10.2019

İlçe Müftüsü Ömer MERCAN

15.10.1971 yılı Erzurum'un Oltu İlçesi Tutlu Mahallesi doğumludur. İlköğretimi köyünde, Orta ve Liseyi Erzurum da tamamladı.

1992-1998 yılları arasında Mısır El-Azhar Üniversitesi Usulu'd-din Fakültesinde lisans okudu.1998-1999 yıllarında Erzurum'un Tortum İlçesinde vekâleten İmam Hatiplik görevinde bulundu.Vatani görevini Kıbrıs'ta er olarak yaptı.

Erzurum'un Aşkale İlçesi Hatuncuk Mahallesinde daimi vekil imam hatip olarak görev yaptı. Kadro verildikten sonra Erzurum Aşkale İlçesi Çayköy Mahallesinde imam hatip görevine devam etti. Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans denklik aldı.

2010-2013 yıllarında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezini kursiyer olarak tamamladı. 2013 yılı mezuniyetinden sonra Aydın İli Merkez Cezaevi Vaizliğine atandı. 2017 yılında Mardin ili Mazıdağı İlçe Müftüsü oldu. Sonra Erzurum Köprüköy İlçesi Müftülüğüne atandı.

2019 yılı Temmuz’ da  Aydın – Kuyucak İlçesi’nde Müftülük  görevine  başladı.

Halen bu görevini yürütmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır. Arapça bilmektedir.