20.07.2022

Aydın’da “İntiharı Önleme ve Yaklaşım” konulu panel düzenlendi

Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca, “İslam’ın İnsan Hayatına Verdiği Değer ve İntiharın Önlenmesinde Farkındalığın Sağlanması” temalı panel düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın Oturum Başkanlığını yapan İl Müftüsü Hasan Güneş açılış konuşmasında, "Yüce dinimiz İslam, yaratılmış varlıkların içinde en değerlisi olarak insanı kabul eder. Dünyada huzur ve güven içinde yaşanılabilmesi içinde bazı temel şartların sağlanması gereklidir. Bu şartları dinimiz; canın, aklın, dinin, neslin ve malın korunması şeklinde sıralanmıştır. Canın emniyeti, bunların başında gelir. Çünkü can emniyetinin olmadığı yerde diğerlerinin de emniyeti ve korunması mümkün olmaz." dedi.

Panelistlerden Adnan Menderes Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tolga Köskün “İntihar Hakkında Yanlış Bilinenler” konulu sunumu gerçekleştirdi.

Ardından söz alan Efeler Müftülüğü Vaizi Hüseyin Gülşen, “İslam’ın İnsan Hayatına Verdiği Değer” konulu sunum eşliğinde katılımcıları bilgilendirdi.

Oturum Başkanı Müftü Güneş paneli değerlendirmesi sonrasında, programa katılanlara hediye takdiminde bulundu.

Programda İl Müftüsü Hasan Güneş, Müftü Yardımcısı Mehmet Atay, İlçe Müftüleri, Müftülük personeli ile çok sayıda din görevlisi yer aldı.