16.05.2022

İlçe Müftümüz

Dr. Hamza YILDIRIM

Dr. Hamza YILDIRIM, 1964 yılında Çorum İli Alaca İlçesine bağlı Küçük Dona Köyünde doğdu. İlkokulu Sultanköy’de, İmam Hatip Lisesini Alaca ve Yozgat’ta okudu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini okurken Haymana Yeşilköyde İ3 yıl mam Hatiplik görevinde bulundu. Daha sonra 1 Yıl Sinop Durağan Merkez Vaizliği yaptı. Bu dönemde A.Ü.Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Tefsir dalında Yüksek Lisans eğitimine başladı. 3 yıl Ankara Güdül Vaizliği yaptı. Bu görevde iken, “ Fahrettin Razi’de Bazı Kevni Ayetlerin Tefsiri “ isimli teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı. Altı yıl Almanya Frankfurt Din Hizmetleri Ataşeliği bölgesinde Stadtallendorf Beldesinde Din görevliliği yaptı. Almanca dilini öğrenerek Türkiye’ye döndü. Malatya- Arguvan,Doğanşehir’de 4 yıl İlçe Müftülüğü görevlerini yürütürken A.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir dalında doktora eğitimini kazandı. 1. Doktora proğramını “Kur’an Perspektifinden Hukukun Üstünlüğü” tez’iyle 2006 yılında tamamladı. Doğanşehir İlçe Müftülüğü ve Keskin İlçe Müftülüğü yaparken, yıllardır eğitime ara verilmiş çok sayıda Kur’an Kurslarını eğitime başlatarak birçok öğrenci yetiştirdi.

2009 yılında Yalova İl Müftü yardımcılığına atandı. 2. doktora proğramını Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belagati dalında “Sahih-i Buhari’de Beyan İlmi Yönünden Hz. Peygamberin Beliğ Kelamının İrşadı Üzerindeki Rolü “ teziyle 2016 yılında tamamladı. 2016-2018 yılları arasında Çanakkale İl Müftü yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra TC. Yaounde Büyükelçiliği Din Hizmetleri Koordinatörü olarak Kamerun’da 3 yıl görev yaptıktan sonra halen Aydın Bozdoğan İlçe Müftülüğü görevini sürdürmektedir.

Dr. Yıldırım Arapça ve Almanca dil yeterlilikleri yanında A2 seviyede İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Kendisi evli ve 3 çocuk babasıdır. Çeşitli defalar Başkanlığımız tarafından Hac rehberi olarak görevlendirilmiştir.

İlgilinin yayınlanmış ve yayınlanmamış ilmi çalışmaları:

-- Kuranda Yahudilerin İman ve Ahlakları Lisans bitirme tezi

-- Fahrettin er-Razi’de Bazı Kevni Ayetlerin Tefsiri Yüksek lisans tezi.

--Kur’an Perspektifinden Hukukun Üstünlüğü basılmış Doktora tezi.

--Sahih-i Buhari’de Beyan İlmi Yönünden Hz. Peygamberin Beliğ Kelamının İrşadı Üzerindeki Rolü basılmamış Doktora tezi

-- Din Görevlilerine Dua Demeti basılmamış dua kitabı.

--İsra Suresi Ahlak Muhtevalı Ayetlerin Belagat Yönünden Tahlili ve Bunun Kuran İrşadındaki Tesiri yayınlanmış makale

Ayrıca yayınlanmamış:

--Kuranda Hz. Peygamberin Ahlakı Kuran Ahlakıdır,

--Kurân’da Talak ve Bidî Talakın Geçerliliği Meselesi,

--Özel Hallerde Kadının Kur’an Okuması,

--Ailenin Yönetimi ve Kadının Dövülmesi gibi makaleleri vardır.